Stuart Studio

This small project provided a detached studio at the rear of a modest 1950s house in an established suburb. The brief called for a separate structure which took the opportunity to make an architectural statement which the house does not. The design provides studio, office and guest accommodation in a large room with kitchenette, storage and bathroom concealed behind bespoke joinery. The building form is a simple box clad in clear finished Spotted Gum with bi-fold doors opening to a small deck and thence to a paved terrace. The services are contained in a “box within a box” which is also clad in Spotted Gum veneer. Other built in joinery reduces the amount of freestanding furniture required and two small windows are carefully placed to catch morning sun and a glimpse of the garden.

Builder: Preferred Builders
Photographer: Ben Wrigley, Photohub

 

SaveSave